2023

Hoe kan ik mijn omzet verhogen, met minder uren aan werk?

En het is niet je uurprijs verhogen of wel.....

Ivo Abels

A.u.b. Delen


Goede vraag en uiteraard ook niet altijd even makkelijk om je
omzet te verhogen, en minder uren te werken.

Uiteraard is het een optie om je uurprijs te verhogen. Maar vaak hebben ondernemers daar moeite mee. Of omdat ze bang zijn voor de concurrentie of om uit de markt geprijsd te worden. Toch is het zeker een optie die ik niet zou uitsluiten! Maar mijn advies is om je ogen te openen voor andere verdienmodellen. Verdienmodellen waar je misschien nu nog niet over na hebt gedacht of misschien zelfs nog nooit van hebt gehoord.

Zelf ben ik altijd enthousiast over verdienmodellen die voldoen aan de volgende criteria:

  • Veel inkomsten, veel vrijheid.

  • Terugkerende inkomsten.

  • Weinig acquisitie tijd.

  • Mogelijkheid om te automatiseren.

  • Lage kosten.

  • Schaalbaar.

  • Weinig risico (arbeidsongeschiktheid).

  • Ook op lange termijn nog waardevol (dus na pensioen).

Verdienmodellen die hier dus minder op aansluiten zijn:

  1. Uurtje factuurtje

  2. Het geven van workshops/presentaties

Ondernemers die ik coach probeer ik altijd bewust te maken van andere verdienmodellen, naast de bekende "verdienmodellen, die onlosmakelijk zijn verbonden met jouw aanwezigheid. Je loopt al snel tegen een grens aan, of van voorraad of van tijd. Internet biedt de mogelijkheden om plaats- en tijdonafhankelijk te werken. Minder uren en meer cashflow.

Klinkt interessant? Ik heb de belangrijkste verdienmodellen voor je op een rijtje geplaatst. Zodat je voor jezelf kan bepalen of deze verdienmodellen bij jou passen:

1. Via het internet het verkopen van (digitale) producten

Denk hierbij aan online trainingen, video’s cursussen, boeken etc.

Het voordeel van het verkopen van digitale producten is dat je vaak één keer hoeft te investeren in het ontwikkelen van het product. Maar daarna het product onbeperkt kan verkopen. Je hebt geen fysieke voorraad nodig.

Netflix en Itunes verkopen bijvoorbeeld online digitale producten. Waarbij Netflix ook nog eens een abonnementsmodel hanteert zodat er terugkerende inkomsten ontstaan.

Maar ook voor dienstverleners kan het verkopen van digitale producten interessant zijn. Door hun kennis online te verkopen via online trainingen, e-boeken, video’s etc.

Dropshipment

Heb je momenteel niet genoeg kapitaal om te investeren in producten, dan kun je ook nog overwegen om via dropshipment online producten te verkopen.

Dropshipment is een vorm waarbij jij via je website of webshop een order ontvangt. Deze order doorstuurt naar de leverancier van het product. En de leverancier vervolgens direct het bestelde product verstuurt (onder jouw naam) naar de eindklant.

Je ontvangt dan van de leverancier een factuur minus de commissie die je ontvangt.

Je hebt dan geen voorraad in huis, maar je kunt de producten wel aanbieden en verkopen in je website. Uiteraard zijn de marges wel minder omdat jij minder risico loopt, maar bij grote aantallen of omzet kan het een interessant verdienmodel zijn.

2. Licentiemodel

Bedrijven als Disney en bekende voetbalclubs als Real Madrid en Manchester United weten uiteraard hoe ze veel geld kunnen verdienen door hun naam of logo te verkopen via het licentiemodel.  Voor ondernemers liggen er ook kansen als je een product of concept ontwikkeld wat je andere mensen via een licentiemodel kunnen verkopen in Nederland of misschien wel wereldwijd.

3. Affiliate marketing

Affiliatie marketing is een verdienmodel waarbij jij een commissie ontvangt op het moment dat er iemand via jouw website doorklikt naar de website van de aanbieder van het product en het product wordt gekocht. Je wordt dan beloond voor de gegenereerde verkopen of leads.

Bol.com biedt bijvoorbeeld het Bol.com partnerprogramma waardoor zij website beheerders de mogelijkheid bieden om via het affliatie model geld te verdienen. Bedrijven die veel geld verdienen via het affiliatie verdienmodel zijn Fashionchick.nl en Beslist.nl

LET OP: Je hebt wel een hoog bereik nodig om er veel geld mee te verdienen, de marges zijn veelal laag.

4. Commissie model

Bedrijven die nu als paddenstoelen uit de grond schieten en via het internet hun brood verdienen via het commissiemodel zijn bijvoorbeeld AirBnB, Booking.com en Uber.

Ze hebben zelf geen inkoop, kamers of dure machines, maar brengen via het internet vraag en aanbod bij elkaar en ontvangen bij elke (online) transactie een commissie.

Samenvattend

Uiteraard zal je altijd tijd en investeringen moeten plegen om een nieuw verdienmodel te ontwikkelen, want voor niets gaat de zon op :). Maar met bovenstaande verdienmodellen heb je wel de mogelijkheid om je omzet te verhogen en je sales- en marketing processen te automatiseren en te optimaliseren.  Het internet werkt dan voor jou, in plaats van jezelf te verhuren per uur. Een waardevolle werknemer dus.

Tot slot

Ben jij momenteel bezig om te bedenken welk verdienmodel het beste bij jouw bedrijf past of heb jezelf al ervaringen met bovenstaande verdienmodellen? Laat het mij weten via onderstaande reactiebalk.

A.u.b. Delen

 

Ebook 15 tips om het internet voor je te laten werken

Download het GRATIS Ebook

15 tips om het internet voor je te laten werken

"Praktisch en Direct toepasbaar"Klik op "Download Gratis". Je hoeft alleen je naam en e-mail adres in te vullen. Je gegevens zijn veilig. We hebben net zo een hekel aan SPAM als jij :)